Politika - bűnügy

Adócsalás miatt három évet kapott egy francia miniszter

Az ügy pikantériája, hogy Jérome Cahuzac költségvetési miniszterként az adócsalás elleni küzdelem fő felelőse volt.

2016.12.08 12:25MTI

Három év szabadságvesztésre ítélték Jérome Chauzac volt francia költségvetési minisztert egy párizsi bíróságon. A politikust, aki mint kiderült, jelentős összegeket dugott el svájci és szingapúri számlákon, adócsalás miatt ítélték el.

Az ügy pikantériája, hogy költségvetési miniszterként éppen az adóbűncselekmények elleni küzdelem volt az egyik fő felelőségi területe - nem csoda, hogy ez volt Francois Hollande államfő négyéves mandátumának talán legnagyobb botránya.

Cahuzac az ítélet alapján öt évig nem vállalhat választással betöltendő közéleti szerepet. Volt felesége két évet kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.