Elnökválasztás

Lemond a francia miniszterelnök

Manuel Valls jövőre indulni szeretne az elnökválasztáson.

2016.12.05 21:49MTI
Fotó: AFP

A francia miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy benyújtja lemondását, mert a baloldal jelöltjeként indulni akar a jövő évi francia elnökválasztáson. Manuel Valls kijelentette: azért indul, mert nem akarja, hogy Franciaország újra átélje a 2002-es megrázkódtatást a szélsőjobbal a második fordulóban.

Mint mondta, már kedden benyújtja a lemondását, hogy teljesen szabadon indulhasson az elnökválasztáson, illetve a kormányzó Szocialista Párt államfőjelölt-állító előválasztásán, amelyet január 22-én és 29-én tartanak.

A jelenlegi elnök, a szintén szocialista Francois Hollande a múlt héten jelentette be, hogy nem indul a második elnöki mandátumért. Döntését saját politikustársai is üdvözölték - annál is inkább, mivel rendkívül alacsony népszerűsége miatt nem sok esélye lenne a győzelemre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.