Gyász

Égő: a ceremónia kellős közepén robbant le a Fidel Castro hamvait szállító orosz jármű

A temetési szertartáson résztvevő katonáknak kellett betolniuk a dzsipet.

2016.12.05 07:14ma.hu

Karma ide vagy oda, Fidel Castro hamvai jó nehezen érték el a vasárnapi temetési szertartás alatt végső nyugvóhelyüket. Az urnát szállító orosz dzsip ugyanis a nagy csinnadrattában robbantt le, kilenc nappal az után, hogy a hivatalos gyászidőszak megkezdődött.

Az orosz gyártmányú dzsip lerobbanása ironikus szimbóluma a Castro évtizedekig tartó uralmának. Mindenesetre több ezer ember vett részt a szertartáson, sok kubai tisztelettel gyászolt a múlt ellenére. Számos politikai vezető azonban meg sem jelent a temetésen.

A kubai hadsereg díszsortűze és a résztvevők közös himnusz-éneklése mellett helyezték örök nyugalomra. A temetést nem közvetítették, a nemzetközi média ki is volt tiltva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.