Tragédia

Gyerekeket szállító busz karambolozott Oroszországban, 12 halott

Az első rendőrségi jelentések szerint a szerencsétlenségben több tényező játszott közre, egyebek között a rendkívüli - fagypont alatti 17 Celsius fokos - hideg, akárcsak a rossz látási viszonyok.

2016.12.04 19:15MTI

Legkevesebb tíz gyerek és két felnőtt életét vesztette, amikor egy autóbusz egy kamionnal és két személygépkocsival ütközött össze vasárnap a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben.

A tragikus baleset a Hanti-Manszijszk és Tyumeny közötti autópályán történt. Az autóbusz Hanti-Manszijszkból - egy Hanti-Manszijszkban rendezett sportakrobatika-versenyről visszatérő - gyerekcsapatot szállított Nyeftyejuganszkba. A buszban összesen harmincketten ültek, huszonkilenc gyermek és három felnőtt.

Az első rendőrségi jelentések szerint a szerencsétlenségben több tényező játszott közre, egyebek között a rendkívüli - fagypont alatti 17 Celsius fokos - hideg, akárcsak a rossz látási viszonyok. A helyszínelők rekonstruálták az eseményt, a délutáni órákban annyit lehetett tudni, hogy a jeges, csúszós úton a járművek vezetői nehezen tudták tartani az irányt, s az ütközés során a kamion éppen középen ütődött az emiatt két részre tört autóbusznak. A rendőrség valószínűnek tartja, hogy a buszvezető volt a hibás.

A hatóságok megerősítették, hogy legalább tizenkét ember, köztük tíz gyermek vesztette életét. A halálos áldozatokon felül mintegy huszonegyen szenvedtek olyan sérüléseket, hogy kórházba kellett szállítani őket. A TASZSZ úgy értesült, hogy két tizenéves állapota válságos, tizennyolcé pedig súlyos. Az életüket vesztett gyerekek 12-14 évesek voltak.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.