Ausztria

Osztrák államfőválasztás: A Zöldek által támogatott jelölt vezet, az FPÖ elismerte Hofer vereségét

A függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen vezet az ausztriai elnökválasztás vasárnap tartott megismételt második fordulójában a SORA közvélemény-kutató intézet becslése alapján.

2016.12.04 18:15MTI
Fotó: Getty Images

Az ORF osztrák közszolgálati televízió megbízásából készült előrejelzés eredménye szerint Van der Bellen a szavazatok 53,6 százalékát, míg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hofer a szavazatok 46,4 százalékát szerezte meg.

Egy másik előzetes becslés, az ARGE kutatóintézet által készített előrejelzés szerint Van der Bellen 53,3, Norbert Hofer 46,7 százalékos eredményt ért el.

Az előzetes becsléseket a szavazatok több mint ötven százalékos feldolgozottságára alapozva készítették.

Végleges eredmények hétfőre várhatók, amikor a levélben leadott szavazatokat is összeszámolják.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elismerte, hogy jelöltje, Norbert Hofer vereséget szenvedett. Herbert Kickl, az FPÖ főtitkára az ORF közszolgálati televízióban nyilatkozva gratulált a sikerhez Alexander Van der Bellennek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.