Lángok

Tragédiába torkollott az áruházi koncertparti - videók

Tűzvész pusztított egy oaklandi rendezvényen - a halottak száma akár 40 fölé is emelkedhet.

2016.12.04 11:32MTI
screenshot

A BBC szerint akár drasztikusan is emelkedhet a halálos áldozatok száma Oaklandban, ahol egy több emeletes épület, illetve raktárak gyulladtak ki egy rendezvény közben. A művészek stúdióiként is használt épülete teli volt bútorokkal és próbababákkal is. Ez a tűzoltók elmondása szerint labirintusszerűen kusza menekülőutakat eredményezett, és akadályozta a munkájukat.

A kaliforniai tűz helyi idő szerint pénteken éjjel, 23:30 körül keletkezett. Az épületnek se tűzriasztó rendszere, se korszerű tűzoltó rendszere nem volt, sőt, a tűzoltók szerint az egyetlen valamire való vészkijárat sem volt biztonságos, mivel az ajtó előtt fa raklapokat tároltak.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.