Gazdaságpolitika

Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre

Trump "stratégiai fórumnak" nevezte el a konzultatív szervezetet, amelybe az amerikai gazdaság tizenhat jelentős és befolyásos személyiségét hívta meg.

2016.12.03 07:30MTI

Donald Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre - ezt maga a megválasztott amerikai elnök jelentette be pénteken.

Trump "stratégiai fórumnak" nevezte el a konzultatív szervezetet, amelybe az amerikai gazdaság tizenhat jelentős és befolyásos személyiségét hívta meg. A jövőben velük kíván konzultálni gazdasági döntései előkészítésekor, illetve őket kéri fel gazdaságpolitikája véleményezésére.

A "stratégiai fórum" munkájában részt vesz majd a magántőke-befektetésekkel foglalkozó vállalatcsoport, a Blackstone alapítója és elnök-vezérigazgatója, Stephen Schwarzman, akinek - a Donald Trump közleményében foglaltak szerint - az lesz a feladata, hogy véleményezze a kormányzati politika döntéseinek hatását a gazdasági növekedésre, a munkahelyteremtésre, a termelékenységre.

Trump mások mellett Jamie Dimont, a JPMorgan Chase bankház vezetőjét, Bob Igert, a Walt Disney vezérigazgatóját, Mary Barrát, a General Motors vezérigazgatónőjét, valamint James McNerney üzletembert kérte fel, ez utóbbi az idén márciusig a Boeing elnöke volt.

Közleményében Donald Trump hangsúlyozta: "kormányzatom eltökélt abban, hogy támaszkodjék a magánszektor tapasztalataira, és csökkentse a kormányzati bürokráciát, amely akadályozza a vállalati innovációkat és a fejlődést". Trump egyúttal késznek mondta magát arra is, hogy párbeszédet folytasson a vállalatvezetőkkel a munkahelyek megőrzése, illetve újak létrehozása érdekében.

A megválasztott elnök bejelentette azt is, hogy az új fórum 2017 februárjának első hetében - az elnöki beiktatás utáni napokban - ül össze először, azután pedig rendszeresen tanácskozik.

A távozó elnök, Barack Obama is létrehozott konzultatív testületeket, amelyeknek vállalatvezetők voltak a tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.