Gyász

Útra kelt a gyászmenet Fidel Castro hamvaival

Elindult szerdán a négynapos gyászmenet Fidel Castro hamvaival Havannából a Kuba túlsó végében található Santiago de Cuba városába.

2016.11.30 15:04MTI

A kubai forradalom 90 évesen elhunyt vezetőjének hamvait tartalmazó urnát az ország nemzeti lobogójával lefedett kis koporsóba helyezték, hogy a fővárostól 800 kilométerre keletre fekvő városba szállítsák.

Az ország egykori vezetőjét, aki mintegy ötven éven keresztül volt hatalmon, vasárnap helyezik végső nyugalomra, aznap véget ér az országban meghirdetett kilencnapos gyász is.

Fotó: AP

A menet útvonala ugyanaz – csak ellenkező irányú -, amelyen egykoron Castro és forradalmár társai haladtak végig, hogy végül 1959. január 1-jén megdöntsék az amerikai támogatást élvező Fulgencio Batista rendszerét.

A gyászmenet előtt százezrek vettek búcsút Fidel Castrótól a főváros központi, Forradalom terén tartott gyászünnepségen. Részt vett rajta több külföldi vezető is, többségük latin-amerikai országokból érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.