Földmozgás

Földrengés volt Lengyelországban

Bányászok tűntek el, legalább kettő meg is halt.

2016.11.30 10:00ma.hu
Forrás: RSOE EDIS

Legalább 2 bányász meghalt, hat pedig eltűnt, miután földrengés történt a lengyel polkowicei Rudna bányában - jelentette a PAP hírügynökség. A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földmozgás 10 kilométer mélyről pattant ki, ami komoly hatással volt az állami bányára nézve.

"16 ember tartózkodott a veszélyzónában, volt, aki ki tudott menekülni" - mondta a vállalat szóvivője. Kilenc bányászt sikerült evakuálni, egy közülük meghalt, majd találtak egy másik férfit is holtan még a bányában. Hárman komoly sérüléseket szenvedtek, de állapotuk stabil és nem életveszélyes. Csont és fejsérüléseket szenvedtek.

Nemrég hatalmas, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Salvadort, Magyarország egynegyedét kitevő területű államot a közép-amerikai kontinenshíd csendes-óceáni partján.

Pár napja pedig Székelyföld alatt többször is megmozdul a föld.

Ez áll az új-zélandi pusztító földmozgások mögött >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.