Magyar főkonzul

Amerikai elnökválasztás: menetrendszerűek a tüntetések

Hillary Clinton hívei már akkor is nagyon elutasítóak voltak republikánus párti Donald Trumppal szemben, amikor még csupán elnökjelölt volt.

2016.11.29 03:25MTI

Kumin Ferenc New York-i magyar főkonzul szerint "menetrendszerűen" tüntetnek Donald Trump újonnan megválasztott elnök ellen az eredménnyel elégedetlenek az Egyesült Államokban. Kumin Ferenc az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a demonstrációk elsősorban az északkeleti partvidék nagyvárosaiban zajlanak.

A magyar főkonzul szavai szerint a demokrata párti Hillary Clinton hívei már akkor is nagyon elutasítóak voltak republikánus párti Donald Trumppal szemben, amikor még csupán elnökjelölt volt, most pedig nem fogadják el a választás eredményét. A tüntetések hevesek, szókimondóak, vulgárisak, ugyanakkor nem erőszakosak - közölte Kumin Ferenc, hozzátéve: a beiktatási ceremóniáig biztosan nem érnek véget a demonstrációk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.