Gyász

Emlékszik ezen titokzatos X-akta szereplőre? - Meghalt

Kilencven éves korában manhattani otthonában halt meg.

2016.11.28 22:12ma.hu
Screenshot

Az ötvenes évektől kezdve szinte állandóan a tévében szerepelt Fritz Weaver, aki kilencven éves korában, manhattani otthonában hunyt el.

Szakmai pályafutását színpadon, a Broadwayn kezdte 1955-ben, több Tony-díjra is jelölték, de a legnagyobb tévés elismerésre, az Emmyre is esélyes 1978-as minisorozat, a Holocaust főszerepe volt.

Az X-akták-ban egy szenátort játszott két epizódban, de olyan sorozatok több részében is láthattuk, mint a Mission: Impossible, a Marsbéli krónikák, a Magnum, a Gyilkos sorok vagy az Esküdt ellenségek.

Olyan filmekből is ismerős lehet, mint a Maraton életre-halálra, a Fekete vasárnap vagy újabban A cipőbűvölő, legutolsó filmje az idei The Congressman volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.