Grand Theft Auto

Tizenegy éves kisfiú rendezett ámokfutást az autópályán

A srác egész éjjel egy népszerű videójátékkal játszott, és kíváncsi volt, milyen egy valódi autót vezetni.

2016.11.28 13:08ma.hu
Fotó: Flickr

Egy tizenegy éves kisfiút állítottak le a kanadai rendőrök Ontario állam egyik autópályáján. Kerry Schmidt, a helyi rendőrség közlekedésrendészeti különítményének őrmestere a sajtónak nyilatkozva elmondta, kollégái azután kapcsolták le a srácot, miután több bejelentést is kaptak arról, hogy egy furcsán viselkedő autós hajt az autópályán. A mikrobusszal furikázó sofőr a legforgalmasabb sávok között csalinkázott, ráadásul sokszor csak a megengedett sebesség felével haladt - feltartva ezzel a többi autóst.

A mikrobusz eleinte észak felé tartott az 400-as autópályán, majd az egyik lehajtónál lekanyarodott, hogy később az ellenkező irányba tartó oldalon tűnjön fel ismét. Az egyik járőr lemeszelte az autót, a sofőr félre is állt, de aztán rövid hezitálás után újra gázt adott, és megpróbált meglógni a rendőrök elől. A járőrök végül kénytelenek voltak leszorítani az útról a közel 120 kilométeres sebességgel száguldó autót - ekkor vették észre, hogy a sofőrülésben egy tizenegy éves kissrác ül.

"Éppen befejezte a Grand Theft Auto egyik részét, és kíváncsi volt rá, milyen érzés valódi autót vezetni" - magyarázta Schmidt.



A Grand Theft Auto egy népszerű és rendkívül erőszakos videójáték-sorozat, amelyben a játékosoknak az a feladatuk, hogy különféle bűncselekményeket - például autólopást, gyorshajtást, rablást, gyilkosságot - kövessenek el, és egyre magasabbra kapaszkodva az alvilági ranglétrán, végül létrehozzák a saját bűnszervezetüket.

Mint kiderült, a fiú szülei éppen aludtak, amikor elemelte a családi autót. Fiatal korára és arra való tekintettel, hogy senki sem sérült meg, a rendőrség nem emelt vádat ellene. Mint mondták, a szülőkre bízzák, hogy megfelelő büntetést találjanak ki a kis autótolvaj számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.