Új-Zéland

Elsüllyedt egy halászhajó, több ember meghalt

Hét ember életét vesztette és egy eltűnt, amikor elsüllyedt egy halászhajó Új-Zéland partjainál.

2016.11.27 08:13MTI

Az áldozatok egy baráti társaság tagjai, akik rendszeresen béreltek halászhajót horgásztúráikhoz.

A Francie nevű bárka, amelyen tizenegy ember tartózkodott, Aucklandtól északra süllyedt el szombaton Kaipara kikötő bejáratánál. A térségben tomboló, óránként mintegy ötven kilométeres sebességű szél négy méter magas hullámokat gerjesztett. A jármű visszatérőben volt, a baleset akkor történt, amikor a nagy hullámzás ellenére megpróbált betérni a kikötő előtti vizekre.

A Francie (Fotó: Facebook)

Három embert sikerült kimenteni a tengerből. Hét holttestet a vízből emeltek ki - közölte a rendőrség. A kutatás tovább folytatódik egy ember után, aki feltehetően már meghalt.

Mark Fergus nyomozó újságíróknak elmondta, hogy a halászbárkán volt mentőmellény. A hajó korábbi kapitánya a The New Zealand című helyi lapnak pedig arról számolt be, hogy szombaton nagyon rossz időjárási viszonyok uralkodtak a térségben, és ő egy másik hajón szolgálva, törölte az aznapra meghirdetett útját.

A parti őrség tájékoztatása szerint a pénteken és szombaton is csupán a Francie hagyta el a kikötőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.