Példamutatás

Alkoholstop a vilniusi parlamentben

Az épületnek sem az éttermében, sem a kávázójában nem szolgálhatnak fel alkoholt.

2016.11.18 20:23MTI

Mostantól kezdve tilos az alkoholfogyasztás a litván parlament épületében - erről az újonnan megválasztott litván törvényhozó testület (seimas) házelnöksége hozott döntést pénteken.

Ennek értelmében az épületnek sem az éttermében, sem a kávázójában nem szolgálhatnak fel alkoholt. A rendelkezés alól kivételt képeznek a hivatalos rendezvények.

“Úgy hisszük, hogy a seimas nem olyan hely, ahol alkoholt lenne szabad fogyasztani” – vélekedett Rima Baskiene házelnök-helyettes, a választásokon győztes Litván Gazdák és Zöldek Uniója (LGPU) pártszövetség képviselője.

Az LGPU a különösen Litvánia vidéki területein elterjedt alkoholizmussal szemben hirdetett harcot. Az alkoholfüggőség csökkentését szolgáló társadalmi projekteken felül az LGPU kampányprogramjában állami alkoholmonopólium bevezetését ígérte a balti országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.