Ice Bucket Challenge

Kitüntetik a jegesvödrös kihívás kitalálóját

Januárban veheti át az elismerést a Boston College egykori kosárcsapat-kapitánya, aki az internetes jegesvödrös kihívásával világszerte sok millió dollárt gyűjtött egy súlyos neurodegeneratív betegség kutatására.

2016.11.18 12:26MTI

Pete Frates 27 éves volt 2012-ben, amikor amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) diagnosztizálták nála. Frates azóta annak szentelte az életét, hogy támogassa a betegség gyógymódjának kutatását.

2014-ben 220 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a híres kihívással, melynek résztvevői videóra vették és feltöltötték az internetre, ahogy egy vödör jégdarabokkal teli vizet borítottak magukra, és felszólították barátaikat is, hogy tegyék ugyanezt vagy adakozzanak a betegség kutatására.

Az amerikai Országos Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) csütörtökön jelentette be, hogy 2017 januárjában Frates kapja a szervezet Inspiráció-díját. Az ALS következtében a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei elpusztulnak, az izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegségre, amelyben Stephen Hawking elméleti fizikus is szenved, még nincs gyógymód.

Pár emlékezetes jegesvödör-bevállalás

És persze jöttek a mémek is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.