Iszlám Állam

Moszul ostroma - Két tömegsír, több száz tetemmel

Ugyanitt november 7-én is találtak egy tömegsírt, mintegy száz lefejezett ember holtteste volt benne.

2016.11.18 08:18MTI
hirdetés

Két, összesen mintegy 250 tetemet rejtő tömegsírra bukkantak az iraki biztonsági erők Moszul közelében - jelentette csütörtök este a CNN amerikai hírtelevízió az iraki rendőrségre hivatkozva.

Fárisz Radzsi Abbász, az iraki rendőrség parancsnoka a hírtelevíziónak elmondta, hogy a Moszultól harminc kilométerre délre fekvő Hammám al-Alil településnél találtak rá a tömegsírokra, amelyek az Iszlám Állam (IÁ) iszlamista szervezet által megölt emberek holttesteit rejtik.

Az egyik tömegsír egy kútban van, amelybe bedobálták az áldozatokat. Kétszáznál több tetem van benne. Abbász szerint a dzsihadisták két éven át hajigálták bele az áldozataikat. Volt, akit élve dobtak be. A terroristák pokolgépeket helyeztek el körülötte, hogy a hozzátartozók ne tudják kiemelni a rokonaik holttestét. A CNN szerint tűzszerészek hatástalanítják a robbanószerkezeteket, hogy hozzá tudjanak férni a kúthoz.

A tíz napja felszabadított Hammám al-Alilnál találtak csütörtökön még egy tömegsírt, amely mintegy 45 holttestet rejt.

Ugyanennél a településnél november 7-én is találtak egy tömegsírt, mintegy száz lefejezett ember holtteste volt benne.

Moszult, Irak második legnagyobb városát két éve tartja megszállva az Iszlám Állam. Az iraki és a kurd erők az amerikaiak vezette katonai koalíció légi támogatásával pontosan egy hónapja, október 17-én indítottak hadműveletet Moszul felszabadítására, de a város visszavétele komoly nehézségekbe ütközik, a dzsihadisták heves ellenállást tanúsítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.