Műemlékvédelem

Kitiltották a drónokat Angkorból

A turisták biztonsága és a műemlékek védelme érdekében kitiltották a távirányított, légi felvételeket készítő drónokat a kambodzsai Angkor régészeti parkból.

2016.11.16 14:56MTI

A tilalomról szóló rendeletet a közelmúltban írta alá az angkori műemlékegyüttest gondozó kambodzsai hatóság vezérigazgatója, Szum Map.

"A tiltással a hazai és külföldi turisták biztonságát szeretnénk garantálni, emellett meg akarjuk előzni, hogy az ősi templomokban bármilyen kár essen, továbbá fenn akarjuk tartani a rendet és biztonságot a templomoknál" - indokolta meg a lépést szerdán a hivatal igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy a rendelkezés megsértőit figyelmeztetik, valamint elkobozzák a drónjukat.

Közölte, hogy indokolt esetben a drónos felvételekhez engedélyt kell kérni a hivataltól.

A királyság legnépszerűbb idegenforgalmi látványosságát, az angkori régészeti helyszínt 1992-ben vették fel az UNESCO világörökségi listájára.

A hivatalos statisztika szerint szeptember végéig idén 1,56 millió külföldi turista látogatott el Angkorba, a belépőkből több mint 44 millió dollár (12,8 milliárd forint) folyt be.

Tavaly februárban a kambodzsai fővárosból, Phnompenből is kitiltották a drónokat, miután egy német turista videót készített drónos kamerájával a királyi palota fölött, amikor király anyja éppen a napi testedzését végezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.