És mégis mozog...

Földrengés volt Japán közelében

A rengés a Csendes-óceán mélyén volt. A földrengés nem okozott problémát az atomerőművekben, de egy időre le kellett állítani egy Sinkanszen expresszvonatot.

2016.11.12 10:07MTI

Egyes mérések szerint közepes, mások szerint erős földrengés volt szombaton Japán közelében, a Csendes-óceán mélyén - jelentette az illetékes japán és amerikai hatóság.

Japánban 5,8-es, az Egyesült Államok földtani intézetében viszont 6,2-es erősségűre teszik a rengést, amelynek epicentruma mintegy 12 kilométerre volt Szendai városától, a szigetország keleti partjai közelében. A földrengés fészke 45-60 kilométer mélyen volt a tenger alatt.

A földmozgás miatt nem kellett szökőárriadót elrendelni. A földrengés nem okozott problémát a közeli atomerőművekben, de egy időre le kellett állítani egy Sinkanszen expresszvonatot.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.