Brüsszeli robbantások

Emlékművet kaptak a brüsszeli terrortámadás áldozatai Molenbeekben

Emlékművet avattak a március 22-i, Brüsszelben elkövetett terrortámadás áldozatainak a belga főváros Molenbeek nevű negyedében kedden.

2016.11.08 15:38MTI
hirdetés

A molenbeeki önkormányzat tájékoztatása szerint a városrész főterén Françoise Schepmans, a kerület polgármestere és Abdellah Boussouf, a marokkó közösség főtitkára felavatták Moustapha Zoufri, molenbeeki szobrászművész A remény lángja című alkotását.

Az avatáson a marokkói származású művész elmondta, a szobrot eredetileg a marokkói bevándorlók Belgiumba érkezésének ötvenedik évfordulójára készítette volna, de a tragikus márciusi események hatására a terrortámadás áldozatainak szentelte alkotását.

Absztrakt munkájával, amelyet az arab írásjegyek ihlettek azt kívánta kifejezni, hogy minden molenbeeki polgár elítéli a történteket - tette hozzá.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsérültek, köztük két magyar.

Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. A szálak mindkét esetben Molenbeekbe vezettek.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.