Bagatell

Több mint kétmilliárd forintot kaszírozott az újdonsült póker-világbajnok

A 39 éves Qui Nguyen nyerte a Las Vegasban rendezett póker-világbajnokság főversenyét.

2016.11.02 19:50MTI
Twitter@Winamax

Qui Nguyen a 10 ezer dollár nevezési díjú, úgynevezett "no limit hold,em" versenyen 8 005 310 dollárt, azaz átszámítva 2,2 milliárd forintot nyert, továbbá megkapta a világbajnoki címet jelző 50 ezer dollár értékű, gyémánttal és rubinttal díszített karkötőt, amely fehér és sárga aranyból készült. A versenyen összesen 6737-en indultak.

A vietnami születésű Nguyen 2007 óta a legidősebb győztes, a legutóbbi nyolc kiírásban ugyanis csak huszas éveiben járó játékosok diadalmaskodtak.

A kilencfős főasztal 364. leosztása hozta meg a végső döntést, amikor egy király-tizes lapkombinációval nyerte el a másodikként végzett Gordon Vayo összes zsetonját. A San Franciscó-i játékos így is 4 661 228 dollárral, vagyis kb. 1,2 milliárd forinttal gazdagodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.