Fura jelmez

Nem volt jó ötlet dzsihadistának öltözni Halloweenkor

Allahu akbar - kiáltásokkal vonult végig Toulouse egyik utcáján egy francia férfi. A rendőrök nem találták viccesnek a jelmezét és letartóztatták.

2016.11.02 17:35ma.hu

A 26 éves francia férfit kedd kora délután tartóztatták le Toulouse-ban. A gyanúsított fekete-keki színű öltözékben, egy kalasnyikovnak tűnő puskával a vállán rótta az utcákat, közben arabul ordítozott. Mikor letartóztatták, nem értette, mit akarnak tőle - írja a BBC.

"Halloweenkor bármit lehet csinálni" - közölte a rendőrökkel, és elmagyarázta, hogy ő valójában nem egy dzsihádista. A francia rendőrség viszont nem volt kíváncsi a történetére és letartóztatták.

Fegyveréről kiderült, hogy csak játékpuska, de a toulouse-i hatóságok tavaly megtiltották a helyieknek a "veszélyes jelmezek" viseletét Halloweenkor egy kalasnyikovval rohangászó, terroristának öltözött 17 éves fiú incidense után (akiről egyébként utólag kiderült, hogy egy iskolai jelmezbálba készült).

Az elmúlt két év iszlamista támadásai több mint 200 emberéletet oltottak ki Franciaországban, így a hatóságok azonnal riadót fújnak, ha egy fegyverrel mászkáló gyanús alakról érkezik hozzájuk bejelentés. Még Halloweenkor is.

És íme egy fotó azok számára, akik jobban értenek a képekből, mint a közleményekből:

screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.