Kölcsön

340 ezer eurót kér vissza Marine Le Pentől az EP

Hasonló eljárás Marine Le Pen apja, az FN előző vezetője ellen is folyamatban van. Tőle 320 ezer eurót követel vissza az EP "indokolatlanul kifizetett" asszisztensi fizetés miatt.

2016.11.01 09:17MTI

Az Európai Parlament 340 ezer eurót (mintegy 105 millió forint) követel vissza Marine Le Pentől, a francia, jobboldali Nemzeti Front (FN) vezetőjétől - erősítette meg több, névtelenséget kérő forrás hétfőn.

A francia EP-képviselő az uniós parlament szerint több év alatt ennyi pénzt fizetett ki két asszisztensének, akik azonban nem a képviselői irodában, hanem az FN-nek dolgoztak.

Az unió csaláselleni hivatala (OLAF) még augusztus elején jelezte az Európai Parlamentnek, hogy 339 946 eurót kell visszakövetelni Marine Le Pentől. Az EP szeptember 30-án négy hetet adott Le Pennek, hogy reagáljon a felszólításra, de a politikus nem válaszolt a megkeresésre.

“Nem választoltunk az EP levelére, mert továbbra sem kaptuk meg az OLAF jelentését” – jelentette ki Marcel Ceccaldi, Le Pen jogi képviselője, hozzátéve, hogy az Európai Bírósághoz fordul, hogy megkaphassák a jelentést. Ceccaldi és a párt alelnöke is azzal érvelt, hogy ha tetszik, ha nem, Le Pen EP-képviselő és pártelnök is egyben, és ügyei aligha elválaszthatóak egymástól. Florian Phillipot szerint az EU önkényes, mert José Manuel Barrosónak elnézi, hogy a Goldman Sachsnál dolgozik, de Le Pennel szemben “könyörtelen”.

Az EP az után fordult az OLAF-hoz, hogy kiderült, az FN több olyan embert is foglalkoztat, akik az EP-ben asszisztensként kapnak fizetést, munkavégzésük helye pedig az FN központja, és nem az EP.

Hasonló eljárás Marine Le Pen apja, az FN előző vezetője ellen is folyamatban van. Tőle 320 ezer eurót követel vissza az EP “indokolatlanul kifizetett” asszisztensi fizetés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.