És mégis mozog...

"Nagyon erős földmozgás volt" - Ausztriában is érezni lehetett a reggeli olasz földrengést

A katasztrófavédelem igyekszik kideríteni, vannak-e emberek a romok alatt.

2016.10.30 10:51MTI

Súlyos károkat okozott Közép-Olaszország több településén a térséget vasárnap reggel sújtó újabb, a pontosított adatok szerint 6,5-es erősségű földrengés, amelyet még Ausztriában is érezni lehetett - derült ki az olasz polgári védelem jelentéséből.

"Nagyon erős földmozgás volt" - mondta Cesare Spuri, a katasztrófavédelem egyik illetékese. "Épületomlásokat jelentettek többek között Mucciából, Tolentinóból (.), most pedig igyekszünk kideríteni, vannak-e emberek a romok alatt" - tette hozzá.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint három embert sikerült élve kimenteni a törmelékek alól Tolentinóban. Halálos áldozatokról egyelőre nincs hír, az augusztusi pusztító földmozgás által súlyosan érintett Amatricében tudni két sérültről.

A reggel 7.41-kor bekövetkezett földrengés epicentruma Norcia és Perugia között 10 kilométeres mélységben volt.

A térségben szerdán is mozgott a föld, és a már akkor súlyos károkat szenvedő Ussitában ezúttal is pusztítást végzett a természeti katasztrófa. Marco Rinaldi polgármester azt mondta, hogy a településen "minden beomlott".

Az olasz televízió helyszíni felvételeiből kiderült, hogy a Norciában élő apácákat és szerzeteseket is ki kellett menekíteti. A héten már volt egy komolyabb földrengés-sorozat Itália középső részén. Augusztusban pedig Amatrice környékén volt pusztító földrengés.

Így rázkódott az állólámpa, kilengett a csillár - videók!


Van ok az aggodalomra, hiszen a számtalan, elmúlt időszakban bekövetkezett földmozgás dominóhatást produkálhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.