Érdekes

Baleseti halálnak minősítették a volt orosz miniszter washingtoni halálát

Mihail Leszin volt orosz tájékoztatási miniszter és médiamágnás halálát részben alkoholmérgezés váltotta ki napokig tartó italozást követően.

2016.10.28 20:55MTI

A közel egy éve tartó hatósági vizsgálatot lezáró dokumentumból kiderül, hogy a nyomozás eredményeképpen az igazságügyi orvos szakértő "nem egyértelműről" "baleseti halálra" módosította korábbi állásfoglalását.

Leszint 2015. november 5-én holtan találták egy washingtoni szállodai szobában. A hatóságok márciusi közlése szerint tompa tárgy okozta fejsérülés miatt halt meg, míg nyakán, felsőtestén, karjain és lábain is hasonló sérülések voltak. A zárójelentés szerint Leszin a halálát megelőző napokban sokat ivott, és ezeket a sérüléseket akkor szerezhette, amikor egyedül tartózkodott a szobában.

A holtest megtalálásakor az amerikai rendőrök nem találtak arra utaló nyomot, hogy Leszin halálát idegenkezűség okozta volna, a körülmények tisztázása céljából mégis vizsgálatot indítottak. Mihail Leszin 1999 és 2004 között volt tájékoztatási miniszter, és az orosz ellenzék azzal vádolta ennek idején, hogy cenzúrázza, illetve megpróbálja elnémítani a kormánytól független médiát. Ezután Putyin tanácsadója lett a Russia Today nevű állami médiacsoport megalapításában, 2013-ban pedig a Gazprom gázipari állami óriáscég médiavállalkozásának élére került, de a következő évben lemondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.