Őrület

Nem kegyelmeznek a randalírozó horrorbohócoknak

Németországban a hatóságok következetesen és a zéró tolerancia elve alapján lépnek fel a bohócjelmezes zaklatók, azaz a horrórbohócok ellen.

2016.10.28 18:38MTI

Thomas de Maizire szövetségi belügyminiszter felszólította a bohóctámadások áldozatait, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen, ha bohócjelmezes támadók zaklatják őket. Kiemelte, hogy a a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő Halloween-ünnep (október 31.) "ártatlan szokásaihoz".

A belügyminiszter arra számít, hogy a feljelentéseket követő nyomozások után a bíróságok remélhetőleg gyorsan ítéletet hoznak, így a bohóctámadást fontolgatók kétszer is meggondolják, hogy megéri-e számukra a börtönbüntetést egy ártatlan tréfa. Németországban az utóbbi hetekben tömegessé váltak a horrorbohóc-támadások, október eleje óta mintegy 370 bejelentés érkezett a rendőrségre. Sokszor a megijesztett járókelők sérülnek meg, de Berlinben egy támadó bohóc került kórházba elfuserált támadása után. Több áruházlánc éppen ezért már ki is vonta a forgalomból a gonosz bohóc álarcokat.

A horrorbohócok durván visszaélnek a bohócok művészetével, amelynek lényege a közönség megnevettetése. Annak pedig "már a fele sem tréfa", ha láncfűrésszel vagy késsel ijesztgetnek embereket, és az a leginkább visszataszító, amikor a halálra rémített emberekről videofelvételt készítenek és felrakják az internetre - mondta a német belügyminiszter.


Az Egyesült Államokból eredeztetett horrorbohóc jelenség az utóbbi hetekben terjedt el Németországban. A rémületet keltő "gonosz bohóc" álarcot viselő ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, gyakran késsel, baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel felfegyverkezve ijesztgetik őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.