Szíria

Erdogan célkeresztjében az Iszlám Állam fővárosa

"Mi szabadítjuk fel Rakkát."

2016.10.27 12:37MTI

Az Iszlám Állam (IÁ) fellegvárát, Rakkát veszi célba a török hadsereg offenzívája Szíriában - közölte csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Erdogan élőben közvetített televíziós nyilatkozatában arról számolt be, hogy Barack Obama amerikai elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során tudatta: a török műveletek először az IÁ kezén lévő Báb városát, majd az amerikai támogatású, kurd erők vezette Szíriai Demokratikus Erők (FDS) által felszabadított és ellenőrzött Manbídzsot, végül pedig magát az IÁ fellegvárát, Rakkát veszik célba.

A Rudáv észak-iraki kurd hírügynökség szerint Erdogan úgy fogalmazott: "mi szabadítjuk fel Rakkát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.