Felborult a csónak

Csodával határos: két gyerek túlélte a vidámparki horrorbalesetet

Egy hatszemélyes gumicsónak felborult egy gyorssodrású mesterséges folyón.

2016.10.26 13:00MTI

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek feltárására. A tragédia a Thunder River Rapids nevű, egy gyors folyású és zuhatagos folyót imitáló attrakción történt.

Minden idők egyik legsúlyosabb vidámparki balesete (MTI/EPA/AAP/Scott Bailey)

Az ausztrál Aranyparton épült park tulajdonosa, az Ardent Leisure Group közölte, hogy szeptember 29-én végezte el az éves technikai és strukturális biztonsági ellenőrzéseket egy külső szakértői cég.

A sebes sodrású folyót szimuláló csónaktúrát családoknak ajánlják a parkban, kétévesnél idősebbek már részt vehetnek benne.

A keddi baleset során két csónak ütközött egymásnak. Az egyik, amelyikben két gyerek és négy felnőtt ült, felborult.

A két gyerek, egy 10 éves fiú és egy 13 éves lány, megmenekült, a négy felnőtt, két férfi és két nő, sajtóértesülések szerint a gyermekek édesanyjai, azonban életüket vesztették. Az áldozatok mind Ausztráliában éltek, de egyikük új-zélandi állampolgár volt. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a gyerekek és a felnőttek közötti rokoni kapcsolatot. A két gyermeket sérüléseik miatt kórházban ápolják. Brian Codd, a queenslandi rendőrség parancsnokhelyettese szerint valóságos “csoda” a gyermekek megmenekülése. “Ha bármiért hálásak lehetünk ebben az esetben, hát akkor ezért” – fűzte hozzá.

A máris minden idők egyik legsúlyosabb vidámparki baleseteként emlegetett tragédiát megelőzően áprilisban a Dreamworldben egy másik vízi attrakción ugyancsak súlyosan megsérült egy 19 éves férfi.

Az Ausztrál Munkások Szakszervezete (AWU) emlékeztetett arra, hogy már 2015 áprilisában súlyos aggályaikat fogalmazták meg a hatóságoknak a vidámpark működésének biztonságával kapcsolatban.

Az Ardent szerdán azt is bejelentette, hogy a park péntektől ismét megnyílik, és az aznapi teljes bevételét az Ausztrál Vöröskeresztnek utalják át. Továbbá utaltak rá, hogy nagykorúságuk eléréséig támogatni fogják a két gyermeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.