Terror

Brüsszeli robbantások - A merényletek 323 millió eurós közvetlen veszteséget okoztak Belgiumnak

A merényletekben 32 ember életét vesztette, több mint 320-an pedig megsebesültek.

2016.10.26 11:07MTI

A márciusi brüsszeli terrortámadások közvetlenül mintegy 323 millió euró (körülbelül 100 milliárd forint) veszteséget okoztak Belgiumnak - közölte kedden Kris Peeters belga gazdasági miniszter a helyi sajtó tájékoztatása szerint.

A Le Soir című belga lap azt írta, hogy a politikus egy parlamenti képviselői kérdésre válaszolva számolt be erről kedden.

Mint mondta, ez az összeg kizárólag a közvetlen anyagi károkra, illetve az áldozatoknak kifizetett kárpótlásokra vonatkozik, nincsenek benne például a gazdasági veszteségek, a fokozott biztonsági intézkedések jelentette pluszköltségek vagy a turisták számának visszaesése okozta kiesés.

Március 22-én a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre muzulmán szélsőségesek. A merényletekben 32 ember életét vesztette, több mint 320-an pedig megsebesültek.

Belgiumban az illetékes hatóságok még mindig hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges és valószínű" terrortámadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.