Detonáció

Házrobbanás Kínában, sok a halott

Nagy erejű robbanás történt hétfőn este az északnyugat-kínai Senhszi tartomány Hszinmin nevű városában, egy épületben, legalább 14-en meghaltak, 147-en pedig megsérültek.

2016.10.25 07:36MTI

A ház körül több tucatnyi épület megrongálódott, köztük a helyi kórház is.

A rendőrség első vizsgálatának eredménye szerint a robbanást illegálisan tartott robbanószer okozhatta. Őrizetbe vették az épület tulajdonosát, és körözik bérlőjét.

A sérültek közül 11 embert intenzív osztályon ápolnak.

Az állami média képeket mutatott arról, hogy a mentőalakulatok túlélők és holttestek után kutatnak a romok között. A közösségi médiában viszont nem lehetett rákeresni a katasztrófára, mert blokkolva volt a Reuters hírügynökség szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.