Kitörtek

Drogfüggők szabadultak el Vietnamban

Több mint 500 kábítószerfüggő páciens szökött meg Vietnamban egy rehabilitációs intézményből.

2016.10.24 11:10MTI

A páciensek vasárnap este törtek ki az épületből, miután kapákkal, lapátokkal és poroltó készülékekkel ablakokat törtek ki, s megrongáltak több ajtót és falat is. Összesen 562 kábítószerfüggő – köztük 56 nő – szökött meg a dél-vietnami Dong Nai tartományban lévő intézetből – írta a VnExpress vietnami hírportál.

Hétfő reggelig a szökevények mintegy kétharmadát sikerült visszavinni. A Dong Nai tartományi önkormányzat egy tisztségviselője cáfolta, hogy cselekményükkel a páciensek az intézetben uralkodó rossz körülmények és a túlzsúfoltság ellen tiltakoztak volna.

A Vietnamban érvényben levő szigorú törvények értelmében a kábítószerfüggőket arra kényszerítik, hogy két évet töltsenek el állami elvonóintézetben. Szökési kísérletek gyakran előfordulnak.

Egy svéd emberi jogi szervezet szeptemberben arról adott hírt, hogy a vietnami elvonóintézetekben kínzással felérő körülmények között tartják fogva a pácienseket.

Hivatalos becslések szerint a 90 millió lakosú délkelet-ázsiai országban 180 ezer kábítószerfüggő él, többségük heroint vagy szintetikus drogokat használ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.