Illegális bevándorlás

Megkezdték a calais-i dzsungel felszámolását

Hivatalos becslések szerint a hétvégén mintegy 6400, elsősorban szudáni, eritreai és afgán állampolgár tartózkodott a táborban.

2016.10.24 07:32MTI

Az észak-franciaországi Calais-ban hétfőn megkezdődött a dzsungel néven is ismert migránstábor felszámolása, a menedékkérők kora reggeltől annál a pontnál gyülekeztek, amelyet a hatóságok a tábor kiürítéséhez kijelöltek - állapította meg egy helyszíni tudósító.

Szórólapokon értesítették őket a hétvégén (Reuters)

Az AFP francia hírügynökség újságírója hozzátette, hogy az emberek bőröndjeikkel, csomagjaikkal a művelet lebonyolításának központjául szolgáló hangár előtt sorakoztak.

A dzsungel (Reuters)

Hivatalos becslések szerint a hétvégén mintegy 6400, elsősorban szudáni, eritreai és afgán állampolgár tartózkodott a táborban. Buszokkal átszállítják őket az ország különböző pontjain kialakított 287 átmeneti befogadóközpontba. Már az első nap 2400 embernek el kell hagynia a telepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.