Illegális bevándorlás

Németországban 362 magyar embercsempészt fogtak el tavaly

Az eddiginél több fedett nyomozót vetnek be a nemzetközi embercsempész csoportok tevékenységének megakadályozására és irányítóik kézre kerítésére.

2016.10.23 23:38MTI

Németországban tavaly több mint háromezer embercsempészt fogtak el, köztük 362 magyart - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi lap kormányzati adatokra hivatkozva.

A belügyminisztérium kimutatása alapján 2015-ben 3370 embercsempészt tartóztattak le, ami 57 százalékos növekedés éves összevetésben. A legnagyobb csoportot a szíriai állampolgárok alkotják 390 fővel. A második helyen a románok állnak 370 fővel, a harmadik helyen pedig a magyarok 362 fővel.

A kormány a nagymértékű növekedés miatt az embercsempészet elleni harc kiterjesztésére készül, az eddiginél több fedett nyomozót vetnek be a nemzetközi embercsempész csoportok tevékenységének megakadályozására és irányítóik kézre kerítésére.

A tervezett intézkedésekkel kapcsolatban Thomas de Maiziere belügyminiszter a lapnak elmondta: megengedhetetlen, hogy "nem a rászorultság, hanem az embercsempészek, vagyis a pénztárca határozza meg, hogy ki kap védelmet Németországban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.