Amerikai elnökválasztás

Gyanús fehér port küldtek Clinton kampányközpontjába

Négy ember került kapcsolatba a fehér porral. Sérülésről vagy megbetegedésről egyelőre nem érkezett hír.

2016.10.22 17:47MTI

Gyanús, fehér port tartalmazó boríték miatt ki kellett üríteni Hillary Clinton kampányközpontját helyi idő szerint péntek este New Yorkban.

Két gyakornok találta a fehér port tartalmazó borítékot a kampánystáb manhattani irodájában, ahonnan átvitték a brooklyni kampányközpontba. Ott viszont egy teljes emeletet kiürítettek a gyanús por miatt - mondta el a helyi rendőrség. .

Ebben az épületben található a kampányközpont (AFP)

Négy ember került kapcsolatba a fehér porral. Sérülésről vagy megbetegedésről egyelőre nem érkezett hír. A CNN amerikai hírtelevízió a rendőrségre hivatkozva arról tudósított, hogy az anyag nem veszélyes.

2001-ben több szerkesztőség és politikus kapott postán, borítékban lépfenebaktérium-spórákat tartalmazó port az Egyesült Államokban. Ugyanebben az időben sokkal több helyre érkezett szintén gyanús, fehér port tartalmazó boríték, amelyek azonban ártalmatlannak bizonyultak. A lépfene-támadások miatt az amerikai posta érzékelőket telepített a baktériumok kiszűrésére

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.