Illegális bevándorlás

Migrációkutató Intézet: sok bevándorlónak kulturális sokk az európai társadalom

Egyre nő a türelmetlenség a többségi, befogadó társadalomban és a menedékkérőkben is.

2016.10.23 04:27MTI

Sántha Hanga, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint sok bevándorló számára kulturális sokk az európai társadalom, amely nagyban különbözik az ő hagyományosabb, család- és közösség-központúbb társadalmaiktól.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombati műsorfolyamában azt mondta, ezt a különbséget sokan kulturális sokként élik meg, nem tudnak azonosulni egy merőben más társadalommal, és ez is nehezítheti az integrációjukat. Gyakran fogalmuk sincs, hogy hova akarnak menni, ugyanakkor elsősorban a szírek között jól kiépített belső információs rendszerek is vannak.

Sántha Hanga beszélt arról is, hogy egyre nő a türelmetlenség a többségi, befogadó társadalomban és a menedékkérőkben is, mert létbizonytalanságban vannak, frusztráltak, nem tudják mi lesz a kérelmükkel. Hozzátette: az új német törvények ezen próbálnak változtatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.