Videó

Csapatépítés maláj módra: kígyókon kell átgázolniuk az iskolás kislányoknak

Brutális módját választották a "jellemképzésnek" egy kuala kangsari táborban.

2016.10.21 14:25ma.hu

Hisztérikusan sikoltozó iskolások láthatóak ezen a videón, amelyet egy malajziai táborban készítettek.

Jellemük erősítése céljából beterelik őket egy vizes gödörbe, majd kígyókat dobáltak utánuk. A rémült kislányok kétségbeesetten kaparják a gödör sáros falát, de nem tudnak kimászni belőle. Ezután arra kényszerítik őket, hogy átgázoljanak a kígyókkal teli vízen a gödör másik oldalára.


A maláj napilap, a Harian Metro szerint az említett tábort a malajziai Polgári Védelmi Erő (APM) szervezte, ahol már 3 éve folyik efajta képzési modul iskolás gyerekek számára. Az eredeti elképzelés szerint az önbecsülés kifejlesztése és megerősítése a csapatépítő tábor célja, de egy nyilatkozó polgári védelmi ezredes szerint ez volt az első alkalom, hogy kígyókat is bevetettek.
Az Independent szerint felfüggesztették azokat a tábori dolgozókat Kuala Kangsarban, akik a kegyetlen "jellemformáló" gyakorlatokat végeztették.

A kegyetlen gyakorlatot a tanárok és szülők nemzeti egyesületének elnöke, Mohamad Ali Hassan is elítélte, és kijelentette: azokat kellene jellemépítő, rehabilitációs táborba küldeni, akik kitalálták ezt a módszert.

A polgárvédelem később elnézést kért a szülőktől, és hangsúlyozták, hogy a felvétel megtévesztő volt: csak egy kígyót dobtak be a gödörbe, majd miután kihalászták, visszahajították a lányok közé. Így szerintük nem volt olyan rettenetes a gyakorlat, mint amilyennek a szülők és az egyesületi elnöke beállította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.