Elképesztő bravúr

Az élet csodája: ismerje meg a babát, aki kétszer született

Csodálatos történet egy kislányról, akinek szinte semmi esélye nem volt az életben maradásra. Videó!

2016.10.21 13:53ma.hu

A texasi Margaret Bowner harmadik terhességénél a 16. heti rutinvizsgálaton szembesült a szörnyű valósággal. Az ultrahang-felvételt szemlélő orvos megállapította, hogy a fejlődő magzattal nagy baj van: SCT-je, azaz sacrococcygeal teratómája van, egy tumor növekszik a gerincén.

A teratoma (melynek jelentése: "szörny") nem más, mint egyfajta csírasejtekből álló daganat, mely az embrionális kor három alapszövetéből épül fel, és különböző szöveteket tartalmazhat (haj, zsír, izom, csont)

Elmondták az édesanyának, hogy a magzat napról napra rosszabb állapotban lesz, ahogy a tumor növekszik, mert a szívet megfosztja a vérellátástól.

Számos orvos a terhességmegszakítást javasolta a kismamának. Ám a texasi Children's Fetal Centerben felajánlottak egy másik opciót: a magzati műtétet. Az édesanya 23 hetes terhesen beleegyezett a rizikós beavatkozásba.

Az öt órás műtét során az orvosoknak sikerült eltávolítani a tumor 90%-át, ami addigra szinte nagyobbra növekedett, mint a baba.


A műtét során kiemelt magzatot a tumor eltávolítása után visszahelyezték az anyaméhbe.

LynLee Hope 12 héttel később, császármetszéssel látta meg - most már véglegesen és visszavonhatatlanul - a napvilágot. 8 nappal később még egy műtétet elvégeztek rajta, és eltávolították a tumor minden maradványát.

Egészségesen térhetett haza édesanyjával, ahol már két nővére várta a kétszer született babát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.