Bocsánatért esedeznek a lávalopók

Átok ül rajtuk? Küldik vissza a turisták a Hawaii-ról hozott köveket

Százával érkeznek a postaküldemények a világ minden tájáról Hawaii-ra. Sokan Pele átkáról beszélnek, csak az a baj, hogy az elvitt köveket nem teszik ám vissza az eredeti helyükre...

2016.10.21 10:19ma.hu

Aki egyszer Hawaii-n járt, nem múlasztotta el, hogy vigyen haza némi kihűlt lávát a szigetről. Legtöbbjük csak ezt követően hallott Pele átkáról, ezért pánikszerűen postázzák vissza az örök emlékként elhozott köveket, homokot, kagylókat. És minden esetben feladó nélkül teszik ezt, nehogy még véletlenül is visszakerüljenek hozzájuk a természettől eltulajdonított kincsek.

Általában csak annyit tartalmaz minden levél, hogy hova kell visszavinni az adott dolgot és mellette Pele bocsánatát kérik. Ő a vulkánok hawaii istene, aki szerencsétlenséggel sújt mindenkit, aki csak elmozdít egy darab követ is.

A történet nem újkeletű, a hawaii őstörténelemig visszanyúl a legenda, de eredete nem ismert. A helyiek egyébként rendszeresen figyelmeztetik is a turistákat erre.

De a hawaii nemzeti park hatalmas, emiatt nem visznek vissza mindent a megadott helyére, hanem a park egy adott területén gyűjtik őket. Hát, így jártak...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.