24 intézményt látnak el segítségükkel

Amerikai drónok segítenek Ruandában a betegellátásban

Amerikai drónok, vagyis pilóta nélküli kisrepülők segítenek az afrikai Ruandában a betegellátásban és az életmentésben.

2016.10.21 02:30MTI

A kaliforniai startup vállalkozás drónjai kicsik: 12 kilogrammosak és körülbelül másfél, maximum két kilónyi szállítmányt tudnak vinni egy-egy útra, a felszállóhelyüktől számított 75 kilométer sugarú körben.

A drónokat a ruandai kormánnyal kötött szerződés keretében működtetik, és segítségükkel látnak el 21 kórházat és egészségügyi központot az afrikai ország nehezen megközelíthető vidékein. Gyógyszereket, vért és vérkészítményeket, kisebb egészségügyi berendezéseket juttatnak el, a kéréstől számított félórán belül. Nemcsak kórházak, hanem magánszemélyek is igénybe vehetik a szolgáltatást, de az eddigi gyakorlat szerint a drónok elsöprő többségben intézményeket szolgálnak ki.

A világon Ruanda az egyik első olyan ország, ahol egy átfogó szabályozás lehetővé teszi a drónok kereskedelmi célú felhasználását. Ez elsősorban Paul Kagamé elnök azon elkötelezettségének köszönhető, hogy modernizálja országát.

Az Amerika Hangja rádió információi szerint a ruandai sikerre felfigyelve a washingtoni kormány is azt tervezi, hogy az Egyesült Államok eldugott vidékeire szintén drónokkal juttat el gyógyszert és főleg vérkészítményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.