Kenya

Halálra taposta a turistát az elefánt

Egy magányos elefánt támadt hétfőn a férfira, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás után meghalt.

2016.10.19 20:57MTI

Halálra taposott egy belga turistát egy elefánt a kenyai Masai Mara nemzeti parkban - közölte szerdán a kenyai rendőrség.

Egy magányos elefánt támadt hétfőn a férfira, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás után meghalt. Rövid időn belül ez volt Kenyában a második halálos elefánttámadás turista ellen: egy hónapja a Tsavo nemzeti parkban egy fotózó olasz férfit taposott agyon egy megvadult elefánt.

Lapjelentés szerint kedden egy iskolába tartó gyereket is megölt egy elefánt Kenyában. A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat (KWF) figyelmeztetett, hogy az országot sújtó szárazság miatt a táplálékot kereső elefántok gyakrabban kalandoznak el természetes élőhelyükről, ami növeli a lakossággal való összetűzések kockázatát.

A szolgálat szerint a korábbi évekhez képest érezhetően elszaporodtak az olyan incidensek, mint az ember elleni támadások, lakóépületek lerombolása, a jószág megtizedelése és a termőföldek feldúlása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.