Vatikán

Nem az ördögöt, hanem a pápát festették a falra - de már lekaparták

A római köztisztasági hivatal (AMA) egy nap alatt eltávolította azt az utcafestményt, amely a hatóság szerint Ferenc pápát "hagyománytörő" módon ábrázolta egy, a Vatikánnal szomszédos római lakóház falán.

2016.10.19 18:29MTI

Az épület sarkára, egy étterem ablaka köré rajzolt graffitin a fehér ruhás Ferenc pápa egy háztartási létra tetején állt, és egy ecsettel a kezében éppen amőbázott, a graffitin a karikákat a szintén kör alakú békejelkép helyettesítette. Ferenc pápa mellett egy svájci gárdista kandikált ki a sarkon túlra, mintha arra figyelne, senki ne vegye észre a titokban a ház falára "békejátékot" rajzoló pápát.

A graffiti az olasz utcaművész, Mauro Pallotta, művésznevén Maupal alkotása, aki 2014 januárjában ugyanezeken a környéken Ferenc pápát Supermanként ábrázolta: az egyházfő fehér ruhában, kezében közismert fekete aktatáskájával repült.

Az akkori grafitit is azonnal eltávolították, pedig az olasz sajtó szerint Ferenc pápának is tetszett. Úgy tudni, hogy az alkotó egy másolatot az egyházfőnek ajándékozott.

A mostani graffitit is nagy érdeklődés kísérte: rómaiak és turisták is fényképezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.