Sokakat még keresnek

Mianmari tragédia: félszázra emelkedett a kompbaleset áldozatainak száma

A túlzsúfolt folyami komp utasai között sok diák, munkás és tanár volt, akik hazafelé tartottak, hogy megünnepeljék Buddha földre szállásának napját.

2016.10.19 12:22MTI

Negyvennyolcra emelkedett a hét végi mianmari kompbaleset halálos áldozatainak száma, és több tucatnyi eltűntet továbbra is keresnek - derült ki helyi tisztségviselők szerdai beszámolójából.

Több tucatnyi embert továbbra is keresnek (AFP/Getty)

A hétfői jelentések még 25 halottról szóltak. A tragédia a Csindvin folyón történt, Mandalaj nagyváros közelében.

A túlzsúfolt folyami komp utasai között sok diák, munkás és tanár volt, akik hazafelé tartottak, hogy megünnepeljék Buddha földre szállásának napját.

A mentők vezetője szerint körülbelül 250-en utazhattak a kompon, miközben az legfeljebb 150 embert szállíthatott volna. Összesen 125 utast sikerült kimenteni, és nagyjából százan veszhettek oda a mentők becslése alapján.

A szállítóeszköz személyzetének négy tagját letartóztatták, egy ötödiket még mindig köröznek, valamint keresik a komp tulajdonosát is.

A hajószerencsétlenségek gyakoriak Mianmarban, mert a járművek rossz állapotban vannak, és a járatok rendszerint túlzsúfoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.