Amerikai elnökválasztás

Szupersztárok rendeztek gálaestet Hillary Clintonnak New Yorkban

A két és félórás gálaesten sztárok egész sora lépett fel, köztük Julia Roberts, Jake Gyllenhal, Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick, az ausztrál Hugh Jackman vagy az angol Helen Mirren. Az est műsorvezetője Billy Crystal volt.

2016.10.18 10:05MTI

Az amerikai művészeti élet sztárjai rendeztek óriási adománygyűjtő gálaestet Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt számára hétfő este New Yorkban.

A két és félórás gálaesten sztárok egész sora lépett fel, köztük Julia Roberts, Jake Gyllenhal, Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick, az ausztrál Hugh Jackman vagy az angol Helen Mirren. Az est műsorvezetője Billy Crystal volt.

A gálaesten az Arizonában kampányoló Hillary Clinton személyesen nem tudott részt venni, videoüzenetben köszöntötte támogatóit, de férje, Bill Clinton volt elnök és a lánya, Chelsea jelen volt, sőt, beszédet is mondtak.

Chelsea Clinton emlékeztette a művészeket és a publikumot, hogy a mostani választások tétje nagy, mert szerinte az dől most el, hogy olyan ország lesz-e az Egyesült Államokból, amelyre mindenki büszke lehet, mert mindenki önmaga lehet benne.

Bill Clinton a beszédében azt hangsúlyozta, hogy a felesége a valaha volt legjobb képességű politikus, aki képes a változásokat megvalósítani. "Nem igaz, hogy a legjobb napjaink már mögöttünk vannak. Ez nem igaz, hacsak fel nem adjuk. De ne adják fel, ragadják meg a lehetőséget" - lelkesítette a közönséget a volt elnök.

A fellépő művészek énekeltek és felolvasásokat tartottak. Sienna Miller például a Kabaré című musicalből adott elő dalt, Anne Hathaway és Kelli O'Hara a híres Happy days are here again című nótát adta elő, Helen Mirren Eleanor Roosevelt egykori first lady egyik beszédét, Julia Roberts pedig a pár évvel ezelőtt elhunyt híres texasi újságírónő, Molly Ivins egyik vezércikkét olvasta fel.

Az est egyik - jelen nem lévő - "főszereplője" Donald Trump, a republikánus elnökjelölt volt, akit a műsorvezető gyakran kifigurázott, s akinek egy-két humoros dalt is címeztek.

A legolcsóbb jegy 45 dollár volt, a legdrágább 2700 dollárba került, az est utáni partyra pedig 5000 dollárért lehetett bejutni.

A színházzal szemben, az utca túloldalán megjelent néhány Clinton-ellenes tüntető is Börtönbe Hillaryvel feliratú táblával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.