Zavargás

Több mint kétszáz fegyenc szökött meg egy brazíliai börtönből

Zavargások robbantak ki a börtönben, az elítéltek felgyújtották három épületét. A szökevények egy része börtönkórház ideggyógyászati osztályáról szökött meg a nagy kavarodás közepette.

2016.10.18 08:01MTI

Több mint kétszáz fegyenc szökött meg egy Sao Paulo melletti börtönből - jelentette hétfőn a helyi média.

Az eset a brazíliai nagyváros melletti Franco da Rosha börtönében történt. Egy helyi lap azt írta, egyelőre pontosan nem tudni, hogy hányan szöktek meg onnan, annyi biztos, hogy több mint kétszázan kereket oldottak, de akár háromszázan is lehetnek. Néhányat közülük már elfogtak.

Az esetről egyelőre csupán azt lehet tudni, hogy zavargások robbantak ki a börtönben, az elítéltek felgyújtották három épületét. A szökevények egy része börtönkórház ideggyógyászati osztályáról szökött meg a nagy kavarodás közepette.

Néhány nap leforgása alatt ez már a sokadik súlyos incidens a brazíliai börtönökben. Ugyanaznap, hétfőn, nyolc ember szökött meg egy Rondónia állambeli börtönből, amikor zavargások robbantak ki, és a rabok gyújtogatni kezdtek.

Előző nap, vasárnap legalább 25 elítélt halt meg rivális bandák összetűzésében az északi Roraima szövetségi állam egyik büntetés-végrehajtási intézetében.

Lefejezések, túszdráma egy másik brazil börtönben

Huszonöt halottja van a vasárnapi véres börtönháborúnak Brazíliában. Két bűnbanda csapott össze, hét embert lefejeztek, hatot pedig élve elégettek.

Két bűnbanda csapott össze vasárnap a brazil Boa Vista börtönben, mikor a rabok áttörték a szigorúan elkülönített épületszárnyak közötti rácsokat, és rövid ideig átvették az irányítást az épület fölött. Huszonöt foglyot lemészároltak, köztük hat embernek levágták a fejét, hetet pedig élve megégettek - írta a Sky News.

Ekkor körülbelül száz látogató volt a börtön területén, többnyire nők. Őket a harc közben túszul ejtették a foglyok, szabadon eresztésükért pedig azt követelték, hogy küldjenek hozzájuk egy bírót, aki meghallgatja követeléseiket.

A brazil rendőrség különleges egységei végül leverték a börtönlázadást, mely egyre gyakoribb az alulfinanszírozott, túlzsúfolt büntetés-végrehajtási intézetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.