Diplomácia...

Kína megharagudott a dalai lámával fotózkodó Dzsudzsákékra

Tiltakozását fejezte ki a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége a Külügyminisztériumnál, mert a magyar futballválogatott a Tibet függetlenségéért küzdő dalai lámával fotózkodott a Lettország-Magyarország vb-selejtező előtt Rigában.

2016.10.16 15:12ma.hu

Amint már mi is megírtuk, a buddhista vezetővel a futballisták véletlenül futottak össze, úgy gondolták, szerencsét hozhat, ezért álltak össze vele közös képre, majd egy mezt is adtak neki.

A találkozásról készült fotót Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs majd az MLSZ is posztolta. A szövetség úgy nyilatkozott, tudták, hogy Peking érzékeny a dalai lámára.

A külügy egyelőre csak annyit közölt, hogy a magyar államnak a találkozó megszervezéséhez nem volt köze, a kínai követségtől érkező jelzést tudomásul vették - írja az atv.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.