Operáció

Szétválasztották a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Végrehajtották a világ 59. sikeres szétválasztó műtétjét egy bronxi gyermekkórházban. A tizenhárom hónapos sziámi ikrek sokat vártak a beavatkozásra, hiszen szervezetüknek meg kellett erősödnie egy ilyen komplikált beavatkozáshoz

2016.10.14 20:46ma.hu
hirdetés

Sikerült szétválasztani azt a tizenhárom hónapos ikerpárt, akik fejüknél összenőve jöttek a világra. Az operáció után péntek reggel rekonstrukciós műtétre vitték a gyermekeket, hogy koponyájuk végre természetes formát kapjon.A fejüknél összenőtt kisfiúk különválasztása veszélyes vállalkozás volt, még úgy is, hogy az operációt vezető orvosnak ez volt a hetedik sikeres műtétje összenőtt gyermekeken. A szülőknek elmondták, hogy annak ellenére, hogy a röntgen és az ultrahang felvételek azt mutatják, hogy két kifejlett agyú csöppségről van szó, az agykárosodás rizikóját sajnos nem lehet ilyen beavatkozásoknál kizárni.

A szülőket hajnali háromkor értesítették, hogy a 16 és fél órás műtét sikeres volt. A fiúk édesanyja elmesélte a CNN-nek, hogy nem tudott megszólalni, mikor megkapták a jó hírt. Alig bírta elsuttogni, hogy mennyire hálás, és megvárta, amíg kiment az orvos, csak utána sírta el magát a megkönnyebbüléstől. De nem tudott megnyugodni, hiszen a következő hónapok alatt fog kiderülni, hogy gyermekei rendesen fejlődnek-e, vagy tudnak-e valaha önálló életet élni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.