Segélyszervezet

Magyarok is segítenek Haitin a hurrikán után

Céljuk, hogy élelmet, ivóvizet, higiéniai felszereléseket és később építőanyagokat juttassanak el a szigetországba.

2016.10.13 14:00MTI

Az Ökumenikus Segélyszervezet is segítséget nyújt a Haitin a hurrikán okozta károk enyhítésében - nyilatkozta a segélyszervezet nemzetközi programjainak vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Bálint Gábor elmondta, hogy egy angol segélyszervezet közreműködésével vesznek részt a kárenyhítésben. Az a céljuk, hogy élelmet, ivóvizet, higiéniai felszereléseket és később építőanyagokat juttassanak el a szigetországba.

Ugyanakkor első ütemben az ivóvíz és a higiéniai felszerelések biztosítását tartják a legfontosabb feladatnak a járványok megelőzése érdekében. Emlékeztetett arra, hogy a Haitit korábban sújtó földrengés után is több ezer áldozatot szedtek a járványok, elsősorban a kolera.

Adományvonalat működtetnek, és a segélyszervezet honlapján át is el lehet juttatni hozzájuk a Haitinak szánt adományokat - tette hozzá Bálint Gábor.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.