Amerikai elnökválasztás

Szexuális bűncselekménnyel vádolja két nő Trumpot

"Olyan volt, mint egy polip. Mindenhol a kezét éreztem."

2016.10.13 13:26MTI

Két nő azzal vádolja Donald Trumpot, hogy szexuálisan zaklatta őket - közölte szerdai számában a The New York Times. A republikánus elnökjelölt tagadja a vádakat.

A most 74 éves Jessica Leeds azt mondta az amerikai napilapnak, hogy harminc évvel ezelőtt egy repülőn futott össze a mostani elnökjelölttel, aki elkezdte fogdosni a melleit, és megpróbált a szoknyája alá nyúlni. "Olyan volt, mint egy polip. Mindenhol a kezét éreztem" - nyilatkozott Leeds a The New York Timesnak.

Az ohiói Rachel Crooks pedig 22 éves volt, amikor 2005-ben a milliárdos ingatlanmágnás irodaépületében, a Trump Towerben találkozott Trumppal, aki a nőt akarata ellenére szájon csókolta.

Donald Trump a cikkre reagálva azt mondta: az egészből semmi nem igaz. Ügyvédei levelet írtak a lapnak, melyben a "rágalmazó" cikk visszavonását és bocsánatkérést követelnek.

Trump szóvivője veszélyesnek nevezte, hogy a The New York Times "teljesen alaptalan, összehangolt karaktergyilkosságot indít" az elnökjelölt ellen.

"A szexuális bűncselekményeket relativizálja, hogy a lap évtizedekre visszanyúl csak azért, hogy lejárassa Trumpot. Ez új mélypont abban, hogy a sajtó meddig hajlandó elmenni, hogy eldöntse a választást" - hangsúlyozta Jason Miller. Szintén szerdán jelent meg a floridai The Palm Beach Postban Mindy McGillivray története, aki azt állítja, hogy Trump a falhoz szorította, akarata ellenére megfogdosta és megcsókolta, amikor 13 éve a milliárdos birtokán találkoztak.

Múlt pénteken került nyilvánosságra az a felvétel, amely minden eddiginél nagyobb csapást mért Trump elnöki ambícióira. Egy tévéfelvétel előtt, már bemikrofonozva arról beszélt, hogy szabadon fogdoshatja a nőket pusztán azért, mert híres. Trump bocsánatot kért, de egyúttal figyelemelterelő fogásnak minősítette a felvétel közzétételét a kampányban. Majd vasárnap, az elnökjelölti vitában azt mondta: sosem tett olyasmit, mint amiről a felvételen beszélt.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után, a múlt hét végén Trump elővette azokat a régebbi ügyeket, melyekben a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton férjét, Bill Clinton korábbi elnököt vádolták meg nők zaklatással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.