Kínai tragédia

Karjaik között védték gyermeküket az összedőlt házban

Több lakóház összedőlt Kínában, valószínűleg építési hiba miatt. Szülei védelmező ölelésének köszönhetően egy hároméves kislány túlélte a katasztrófát, a szülők azonban meghaltak. Huszonketten vesztették életüket.

2016.10.12 07:53MTI

A mintegy 800 tűzoltó és mentős még éjszaka is túlélők után kutatott a kelet-kínai Vencsou városában.

Több órás keresés után egy fiatal házaspár holttestére bukkantak, akik egymást átölelve, karjuk között tartották gyermeküket. A szülők nem élték túl a tragédiát, a kislány viszont életben maradt. A hároméves gyermeket azonnal kórházba szállították, az orvosok szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Twitter@China SCIO

Több mint 22-en haltak meg az épületomlásban, hatan megmenekültek. A hatemeletes lakóházakban főleg vidéki vendégmunkások éltek.

Többségük, ahogy a kislány szülei is, a kétmilliós iparváros gyáraiban dolgozott.

Egyelőre nem tudni, miért dőltek össze a hetvenes években emelt épületek. A hírek szerint a hatóságok már korábban le akarták rombolni az életveszélyesnek nyilvánított lakótelepet, de az ott élők tiltakoztak, mert a városvezetés nem volt hajlandó kártalanítani őket.

Kínában egyébként gyakoriak a házomlások, főleg a silány építkezések miatt. Az iparvárosokba ugyanis a falvakból milliószámra özönlenek a vendégmunkások, akiknek minél gyorsabban lakhatást is kell biztosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.