Szomália

Étteremnél robbantottak - több halott és sérült

Robbanás történt szombaton a szomáliai főváros, Mogadishu egyik étterménél, a támadásban legalább négy ember meghalt, többen pedig megsebesültek.

2016.10.01 15:53MTI
AP

A merénylet elkövetését az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára.

AP

Egy szemtanú azt mondta, hogy a pokolgép egy autóban robbant az étterem előtt.

AP

"Mi állunk a Blue Sky (Kék ég) étterem elleni támadás mögött" - közölte Sheikh Abdiasis Abu Musab, az al-Shabaab katonai műveleteinek szóvivője. Hozzátette, hogy a csoport a közelben található, Jilaow néven ismert börtön személyzetének tagjai ellen követett el támadást.

A szomáliai biztonsági szolgálat által működtetett börtönben, föld alatti cellákban őrzik a hatóságok a terrorcsoport elfogott fegyvereseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.