Szélvész

Brutális erővel, 260 km/órával jön a Matthew

A legmagasabb fokozatra erősödött a Karib-tengeren mozgó Matthew hurrikán, amely több szigetországot is fenyeget.

2016.10.01 08:42MTI

Az ötös fokozatú forgószél sebessége helyenként eléri a 260 kilométert óránként. A jelentés időpontjában Kolumbia partjaitól 125 kilométerre járt, de az útvonala az előrejelzések szerint fokozatosan északra fordul, és a következő napokban áthaladhat többek között Jamaicán, Kubán vagy Haitin is. Az érintett országokban a hatóságok figyelmeztették a veszélyre a lakosságot.

A Matthew az ötödik hurrikán az Atlanti-térségben az idei szezonban. Ilyen, a Saffir-Simpson skálán mért ötös erősségű orkán legutóbb 2007-ben volt a Karib-tengeren (a Felix).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.